Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Tady se zase sešlo hejťáků. Pokud je nějaký problém v obci, jsou městký jediný, kdo to řeší. Státní nemají čas. Kouzlem nechtěného, včerejší článek o zásahu MP :

http://praha.idnes.cz/napadeni-v-benesove-cizinci-vyhosteni-dxx-/praha-zpravy.aspx?c=A160823_113957_praha-zpravy_rsr

1 0
možnosti
JS

J28i67ř56í 54S42t70u42n28a

23. 8. 2016 19:45

Pane Vykoupile nenapsal jste jediný fakt jen Vaše domněnky a předsudky. Píšete o pocitech měst ;-D Strážníky nazýváte lamamy, tzn. že se povyšujete. Jste tedy menší lama? ;-) Ještě jsem neviděl strážníka na pracáku, většinou po něm hrábne jiná obec. Viděl jste někdy zákon o obecní policii? Že píšete o pravomocích MP. Nejsem si jist, že diskuze s Vámi by měla nějaký smysl.

0 0
možnosti

Pokud pan Vykoupil neměl během let možnost pozorovat strážníky při ničem jiném, než bloumání, nejde asi o domněnku až tak nepodloženou.

-

Jsem na tom podobně - zcela výjimečně nějaké vidím na procházce bezproblémovými ulicemi, často vidím auto MP někde zašité, občas hodí pokutu za parkování (tam, kde to nevadí) a když jsem potřeboval vyřešit problém s autem, které opravdu vadilo provozu, přepadla je lachtaní nemoc.

0 0
možnosti
Foto

Zrušil bych policii v dnešní podobě i městské a obecní polici tamtéž a vrátil bych se k prvorepublikové struktuře uniformovaného četnictva (dnešní policie městská i PČR) a neuniformované policii kriminální

0 0
možnosti
Foto

Městská policie byla zřízena proto, že se to ze zákona mohlo. A města měla pocit, že tak stoupne jejich prestiž. Všichni vědí, že městapo na nic není, ale kolega nový zastupitel mi jasně řekl: Ty voe, taky jsem je chtěl zrušit, jenže pak budou na pracáku, tak to vyjde vlastně nastejno. Nemají žádné pravomoci a není pravdou, že městu vydělávají na pokutách. Naopak, nevydělají ani na svoje platy. Šlo by je zrušit a peníze převést na státní policii, jenže to je příliš koncepční věc. Stát je vlastně rád, že část nákladů na bezpečnost nesou města a tak to tak zůstává. Mně kolem baráku chodí dvě postarší lamy už 15 let. Chodí stále pomaleji, nikdy nic nedělaly, protože je dění kolem nich nezajímá, jen se stále častěji zastavují v BILLe a pak sedí venku, něco tlačí do hlavy a o nic kolem se nezajímají. Co kdyby musely zasáhnout. A to je hned vedle křižovatka, na které se fakt dějí věci.

0 0
možnosti
JS

J98i90ř43í 27S11t72u35n70a

23. 8. 2016 14:34

Pane Aberle, jestli se to stalo, tak jak píšete (nepořádek u sousedů), tak to je oprávněný důvod ke stížnosti a osobně bych s takovými strážníky byl raz dva hotov. Troufám si tvrdit, že by se mohlo jednat i o nedbalostní trestný čin ze strany strážníků. Ovšem co se týče posouvání značky 500m za město, toto není v oprávnění MP a nevěřím, že se to někde stalo. O umístění, odstranění nebo přemístění dopravní značky rozhoduje Odbor dopravy příslušného městského úřadu. Vyjadřuje se k tomu dopravní inženýr Policie ČR a musí to být zapsáno v pasportu dopravních značek. Jinak by byla značka neplatná. Takový zásah do dopravního značení je snadno dohledatelný a zdůvoditelný. MP nemá s dopravními značkami nic společného. MP měří rychlost pouze na místech, které schválila Policie ČR. Tolik fakta.

0 0
možnosti
Foto

Až vám MP při řešení oznámení na opakující se neskutečný brajgl po půlnoci v sousedním baráku u snědších občanů řekne, že oni to nebudou řešit, protože mají rodiny, můžeme o užitečnosti a nepostradatelnosti MP diskutovat.. A o posouvání značky Konec obce 500m za město, kde je jen pole, aby tam mohla být umístěna kamera a radar ani nemá cenu hovořit - opět velmi důležité.

Že MP zásadně vyměřuje rychlost na místech, kde o nic nejde, ale u školy je uvidíte akorát 1.září, o tom by se daly psát romány....

1 1
možnosti
Foto

Popsal jsem zde několik nešvarů, se kterými se pravidelně osobně setkávám nejenom v Brně. Vím, že to většinou nevymýšlí ti řadoví, ale ten blb který jim šéfuje. To ty nešvary však neospravedlňuje, vyplývá z nich, že apriori nejde o bezpečnost, ale o výběr 'daní'. Kdyby vaše reakce byla - víme o tom, to se u nás neděje nebo snažíme se tomu zneužívání zamezit, klobouk dolů. Ale protože jste ubohým mínusem tyto praktiky schválil, další diskuze je zbytečná...

0 0
možnosti
JS

J20i91ř68í 51S45t88u11n14a

23. 8. 2016 9:34

Souhlasím s Vámi pane. Policie ČR by měla řešit všechny přestupky v dopravě, tzn. i "špatné parkování". Víte proč to MP řeší? Proč se za peníze samosprávy řeší něco, co je povinnost státu (státní správy)? Protože to Policie kapacitně a personálně nezvládá, protože je to pro samosprávu jediný způsob jak v té dopravní džungli a anarchii udělat alespoň trochu pořádek a státu to vyhovuje proč? Protože to nemusí platiti. Rádi se měření rychlosti vzdáme. Ušetříme si spoustu komplikací. Srovnávat "šedý mor" s MP je módní, ale zcestné. Jiná doba, jiné instituce, jiné zákony a jiné pravomoce a povinnosti. Společné s MP měli jen to, že je zřizovaly obce. Souhlasím však s tím, že původní záměr před 25 lety byla ochrana veřejného pořádku. Je to však vývoj, MP dělá co je potřeba, tak aby na ní vynaložené peníze byly efektivně využity. Prostě taková holka pro všechno. :-)

0 0
možnosti
FS

Pane Stuna,před tou vaší MP bylo pár důchodců,říkalo se jim "šedý mor" a ti ten pořádek zvládli.A pokud jste tedy už na světě,tak MP BYLA ZŘÍZENA NA JINÉ ÚČELY A NE NA MĚŘENÍ RYCHLOSTI,NA TO MÁME POLICII ČR.

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS